Prisjämförelse på solceller

Solceller Bloggkategori
By jonathan

Du funderar på att installera solceller på ditt tak och producera egen el men något har gjort att du inte tagit beslutet än. Kanske funderar du på att vänta och se om det kommer ny teknik till lägre pris eller att få högre rot avdrag. Eller så vet du helt enkelt inte vilken leverantör du ska välja och tänker tankar som: ligger den offert jag fått rätt i pris? Finns det andra tekniska lösningar som är bättre än det förslag jag fått? Många av den här typen av funderingar och de vanligaste frågorna besvaras i vår solenergin flödar – men vart finns solcellerna?

ezgif 2 6668ae52ecae

Vilka olika sorters solceller finns det!?

Poly, mono och tunnfilm är det korta svaret. Men vilka solceller fungerar bäst?

Polykristallina var fram tills för 10 år sedan den vanligaste sorten. Det mest kännetecknande för den utseendemässigt är en blåspräcklig färg. På senare år har monokristallina (kallas mono) kommit ner i pris och tagit över marknaden från poly för att de är mer effektiva och dess svarta färg matchat de flesta hustak bättre. Tunnfilm är billigare, men har också sämre verkningsgrad. Det diskuteras att tunnfilm skulle ha sämre livslängd just för att materialet är tunnare. På vissa tak kan du bara rulla ut tunnfilm och de följer takets form så att de nästan blir osynliga. De flesta tunnfilmerna har idag lite för hög halt av miljöfarliga ämnen för att det skulle vara acceptabelt i större volymer.

Det finns solceller kombinerade med solfångare (PVT) som därmed kan generera el och värma vatten samtidigt. Men det är ineffektivt och dyrt så det har inte gjort något större avtryck på marknaden.

Monokristallina solceller har senaste åren börjat integreras i tak så att själva taket är solcellen. När hela taket ska bytas eller huset byggs nytt från början så är det ett alternativ, men priserna är fortfarande betydligt högre än eftermonterade solceller. Tesla syns och hörs mycket med sitt eleganta soltak ”Solar Roof” men finns fortfarande bara i USA och priserna är som sagt en bit över mono.

7adc20 7df3c15336fb40a68bfe9e24a064d13f mv2 1

Vilken solcell är bäst i test för framtiden?

Om du följer nyhetsflöden inom solceller så kommer du se många genombrott inom perovskit-, nanotrådsbaserade- och DSSC-solceller. Det pågår också forskning för att kombinera olika typer av solceller i olika lager för att kunna få det ”bästa av två världar”. Ingenting tyder på att något av genombrotten kommer kommersialiseras inom någon snar framtid.

Solcellers verkningsgrad

Dagens monokristallina solceller har en effektivitet kring 20% och den ökar något varje år, 1941 när första solcellen testades var effektiviteten under 1%. Senaste åren har effektiviteten på de paneler som säljs ute i handeln ökat med ungefär 0,5% effektivitet per år. När du köper nya solceller så garanteras oftast 80% effektivitet efter 25 år. Tittar vi på verkliga siffror så är de första solcellerna i Stockholm nu 38 år gamla och producerar fortfarande 80% av sin ursprungliga kapacitet.

7adc20 ac2e63f1cd2b4f1ea826d0648fcdbd24 mv2 1

Sammanfattning av solcellstyper

Om du begär in 10 offerter så kommer minst 8 st vara monokristallina. Om någon offert är extra billig är det troligtvis polykristallina. Det framgår dock alltid tydligt på offerten vilken typ av avses. Om du ska få en offert på tunnfilm eller integrerade i taket så är det något du själv behöver be om.

Solcellsbranschens utveckling i Sverige

Från 2007 till 2013 sjönk priserna på solpaneler med ungefär 65%. Från 2013 till 2020 har priset sjunkit 35% och varit kraftigt subventionerade solceller. Så för bara 15 år sedan kostade solceller 8 gånger mer än idag. Det här innebär att de som installerade solceller före 2013 inte kunde göra det av ekonomiska skäl på grund av solcellernas kostnad. Sedan 2013 har det varit ekonomiskt fördelaktigt med bidrag (solcellsstöd) och idag är det lönsamt trots sänkt stöd. Kort och gott så har branschen blommat sedan 2013 och många nya aktörer har startats. De flesta är idag relativt små och lokala men några få undantag finns. De flesta stora elbolag som säljer solpaneler på sina hemsidor gör det genom samarbeten med mindre företag som utför själva installationen. De ända bolaget vi känner till som är stora ”själva” idag är Svea Solar som startade 2014 och omsatte nästan 500 miljoner år 2019 innan ett samarbete med IKEA inleddes.

Även om det ekonomiska stödet minskat senaste åren så finns det stort stöd genom exempelvis solelsportalen från energimyndigheten. Lokal hjälp finns i länet från energirådgivningen och kommunal hjälp kring bygglov. Det finns även en branschorganisation som heter Svensk Solenergi.

Val av solcellslinstallatör

Det absolut viktigaste är att bolaget har rätt kompetens och är registrerat hos elsäkerhetsverket för “Elproduktionsanläggningar”. Det finns många regler och rekommendationer för hur solceller ska installeras. Tyvärr är det svårt för dig som konsument att känna till alla dessa regler och se om de följs på något bättre sätt än att läsa leverantörernas omdömen och titta på tidigare gjorda installationer.

Solcellers pris, billigaste solpanelerna

De flesta stora leverantörerna av solpaneler redovisar priserna på sin hemsida. De flesta små gör det ej. Så denna jämförelse fokuserar därför på de stora leverantörerna som specificerar priserna på hemsidan. Om de inte vågar visa priser på sin hemsida, vad döljer de utöver priserna för dig?

Eftersom att alla system skiljer i effekt och ingående utrustning så har vi valt det system som är närmast 10 kWh och sedan räknat om för att motsvara exakt 10 kWh. Så om priset nedan är angivet 100 000 kr men att förslaget från leverantörens hemsida är 11 kWh så bör priset vara ungefär 110 000 kr för detta system, men för jämförelsens skull jämför vi äpplen mot äpplen så gott det går.

Solceller paket

Nu till prisjämförelsen. Vi börjar med att gå igenom varje leverantör, en i taget och avslutar med en sammanställning. Alla priser är för solceller paket där paneler, inverterare, installationsmaterial och själva installationen ingår.

SVEA renewable solar AB (Svea Solar)

Stor geografisk täckning i större del av Sverige, Nederländerna, Belgien och Tyskland.
Erbjuder 4 olika sorters solceller. Den billigaste Essentials, den snyggare Design, den mer effektiva Pro och tak med integrerade solceller kallat Power Roof. Den de oftast föreslår är Design som är prisvärd och snygg. 29 st 360w paneler (10 440 watt) med Solar Edge optimerare för 122 688 kr. Den billigare varianten kostar 117 250 kr och den dyrare 182 500 kr.

Omräknas alla ovan priser så att alla alternativ motsvarar 10 kWh får vi följande priser på Svea Solars solceller:

Svea Solar solcellspaket
Optimerare
Pris

Design

ingår

117 517 kr

Pro

ingår

117 517 kr

Essentials

109 273 kr

IKEA Solceller Solstråle

September 2019 började IKEA Sverige marknadsföra solceller IKEA från Svea Solars solceller under namnet Solstråle basic och solstråle plus. Solstråle har sedan några år tillbaka funnits i en handfull andra europeiska länder och är en satsning för miljön från IKEAS sida.

Solstråle plus med 18 paneler (ca 32 kvm) på 360 watt vardera ger en systemeffekt på 6,48 kWp för 102 842 kr.

Nibe solceller

Nibe levererar solceller i paket om 10 paneler på 320 watt vardera. Du kan därmed välja själv från 3,2 kWp upp till 16 kWp, vilket bör täcka upp de flesta småhus behov. Panelerna är av typen half cell all black och inverteraren av fabrikatet Goodwe.

Väljer vi paketet 9,6 KW på hemsidan står priset 120.000 kr. Går vi genom kalkylatorn får vi istället priset 135 515 kr. Känslan är att det är något som inte ingår i paketpriser men som ändå behövs, vi har ställt dem frågan och uppdaterar om/när vi får svar. Tillsvidare räknar vi med det lägre priset, kalla mig för snäll om du vill =)

Järfälla Energi

Det lokala elbolaget i Järfälla, norr om Stockholm, är perfekt för dig som bor i eller nära Järfälla. Järfälla Energi erbjuder två olika paket. BAS för dig som letar efter de billigaste solcellerna, STANDARD för de flesta som vill ha en bra balans av elegant svarta solceller med hög säkerhet och möjlighet till övervakning på panelnivå. STANDARD finns med olika panelmått för att kunna maximera effekten på en begränsad yta.

BAS paketet med 30 paneler på 335 kWp ger systemeffekten 10,1 kWp för 113 500 kr medans standardpaketet med optimerare går loss på 139 378 kr för 30 paneler och 10,8 kWp.

Otovo

En solcellskalkylator som jag ödmjukt kan säga har förbättringspotential. Ett norskt bolag som etablerat sig i Sverige och ägs av personalen tillsammans med investerare från Norge samt Axel Johnsson. Otovo erbjuder tre olika paket, det billiga med blåa paneler, premium med svarta 325W paneler och Performance på 375W.

Det billigaste paketet för endast 88 780 kr, premium för 95 076 kr och Performance för 175 073 kr. När vi räknar om priserna för att motsvara 10 kWp så är plötsligt Premium det billigaste alternativet. Det är nog anledningen till att det inte säljs blåa paneler i Sverige längre. Dyrt och fult.

 

Fortum Solceller

Bolaget behöver nog ingen större presentation. Finskt bolag som omsätter 5 miljarder euro med 1 miljard i vinst. Den solpanel de rekommenderar var en av marknadens sämsta 2017, och det är den enda leverantören som inte uppdaterat priserna sedan solcellsstödet ersatts av grön rot. Att jämföra dessa gamla uppgifter med alla andra är inte helt rättvist, men det återspeglar kanske fortums prioriteringar? =)

Panelerna är Jinko 270W Poly med optimering (Solar Edge). De erbjuder bara ett system (men fritt antal paneler). Jag har varit snäll igen och räknat om deras priser med 15% rot så att ett paket med effekten 10 260w kostar 141 379 kr.

EON Solceller

Tyskt bolag som omsätter 40 miljarder euro med 4 miljarder i vinst. Ansvarar för elnätet i Södra Uppland (UPS) som täcker Järfälla, Kungsängen, Upplands Väsby och Bålsta.

Solcellserbjudandet (utöver rätt bra tevereklamer) är tre paket. Bas med blåa JA Solar 280W poly, Standard med JA 320W mono och Premium med sin egna panel Aura 330W. Den blå panelen hamnar väldigt nära Standard i pris och det är nog få som vill betala extra bara för att få 10W extra i premium. De flesta väljer nog helt enkelt Standard. Snyggt, prisvärt och effktivt.

Bas kostar 116 000 kr för 9,15 kWp

Standard kostar 138 000 kr för 10,47 kWp

Premium 152 000 kr för 10,770 kWp.

Vattenfall Solceller

Ett bolag som är helägt av Svenska Staten och omsätter 160 miljarder SEK. Tillhandahåller 2 olika paket. Premium Design och effekt. Tittar man bara på prissidan framkommer ett tredje pris, vi tar med det också, även om det är snarlikt de andra paketen.

Effekt kostar 124 717 kr för 10,6 kWp

Premium Design kostar 124 714 kr för 10,2 kWp

Trina 330W kostar 125 577 kr för 10,5 kWp

Sammanställning

de billigaste paketen med solpaneler:

Företag
Pris
Optimerare
kWp
Pris för 10 kw
Elförbrukningsmatare

Ikea

141 379 kr

ingar

10 260

137 796 Kr

Eon

116 000 kr

tillval

9 150

126 776 kr

otovo

88 780 kr

tillval

7 300

121 616 kr

Vattenfall

124 714 kr

tillval

10 600

117 655 kr

Järfälla Energi

103 755 kr

tillval

10 100

112 728 kr

Ingär

Svea Solar

117 250 kr

ingar

10 730

109 273 kr

Sammanfattning mellan mittenpaketen(det som oftast rekommenderas och köps)

Företag
Pris
Optimerare
kWp
Pris för 10 kw
Elförbrukningsmatare

IKEA

102 842 kr

nej

6 480

158 707 kr

Nibe

135 150 kr

nej

9 900

136 515 kr

EON

138 000 kr

tillval

10 470

131 805 kr

Järfälla Energi

161 500 kr

ingår

10 800

129 053 kr

Ingår

Vattenfall

125 577 kr

tillval

10 500

119 597 kr

Svea Solar

122 688 kr

ingår

10 440

117 517 kr

otovo

95 076 kr

tillval

8 500

111 854 kr

Sammanfattning mellan de dyraste paketen,

lite oklart vad som faktiskt är bättre än mellan-paketen…kanske en psykologisk grej att ha 3 alternativ för att kunden ofta väljer det i mitten som då framstår som mer prisvärt?

Företag
Pris
Optimerare
kWp
Pris för 10 kw
Elförbrukningsmatare

otovo

175 073 kr

tillval

9 800

178 646 kr

Svea Solar

182 500 kr

ingår

10 875

167 816 kr

EON

152 2000 kr

tillval

10 770

141 133 kr

Järfälla Energi

166 600 kr

ingår

12 800

130 156 kr

ingår

Vattenfall

124 714 kr

tillval

10 200

122 269 kr

Jämförelse av solcellspaneler

En solmodul är en solcellspanel som består av anslutna solceller i en form. Dessa kallas också solpaneler. Solceller förbrukar solljus som en energikälla för att producera elektricitet. En solmodul är normalt konstruerad av ett tillräckligt antal solceller kopplade i serie för att producera den vanliga utgångsspänningen och effekten. Solmoduler sträcker sig från 300 till 500 watt. Solpaneler, även kända som solcellsmoduler, är de viktigaste byggstenarna i ett solkraftsproduktionssystem.

En enda solcellscell överför en minimal mängd elektricitet, varierande från 0,1 till 2 watt. Att använda sådana enheter med låg effekt som systemblock är dock ineffektivt. Det heter också en PV-modul; den består av många sådana celler monterade för att skapa en realistisk, kommersiellt användbar solenhet. Solceller är anslutna i en solpanel på samma sätt som battericellmoduler är anslutna i ett batteribanksystem. De positiva anslutningarna för en enda cell som är ansluten till solpanelens negativa anslutningsspänning är faktiskt summan av enskilda cellers spänningar anslutna i modulserien.

Hur fungerar solcellsmoduler?

Även om de flesta är medvetna om att solceller (PV) omvandlar solljus till användbar el, är det få som är medvetna om vetenskapen bakom processen. Det kan tyckas komplicerat, men det handlar egentligen bara om ett få antal saker som sker i följd: när paneler utsätts för ljus urladdas elektroner. Låt oss ta övergripande titt på den grundläggande tekniken bakom elektrisk produktion:

Solenergiproduktion och transmission är de viktigaste stegen:

 • Solljus träffar solpanelerna och genererar ett elektriskt fält.
 • Den genererade strömmen flyter till panelens hörn och in i en ledande linje.
 • Den ledande linjen tar strömmen till växelriktaren, omvandlar likströmmen (DC) till (AC), växelström som används för att driva byggnader/apparater.
 • Eventuell ström som inte krävs flödar genom effektivitetsmätaren och in i elnätet.

Typer av solmoduler

Följande stycken ger en mer ingående titt på de olika solpaneler som kan generera grön el. Ett brett utbud av olika typer av solmoduler finns nu tillgängliga på marknaden, vilket är resultatet av årtionden av forskning, arbete och utveckling.

Trina Vertex 395W

“Som en världsledande leverantör av solcellsmoduler och smart energiteknik tillhandahåller Trina Solar solcellsenheter, applikationer och tjänster för att stödja global hållbar utveckling. Genom obeveklig kreativitet fortsätter Trina att driva solcellsindustrin framåt genom att uppnå större nätparitet för solcellskapacitet och popularisera förnybar energi. Trinas mål är att främja global förnybar energiproduktion för mänsklighetens skull som helhet.”

Ändringar från ingenjörsdesign till finansiering och därefter är solcellsprojekt beroende av högkvalitativa material som bär tidens test. Baserat på engagemang för Trinas första kvalitetssätt har Trina Solars produkter alltid bibehållit hög tillförlitlighet och solid effektivitet. Trina har stark kvalitetskontroll över varje fas i tillverkningsprocessen, från kiselkristallisering till modulimplementering i fält. Med en branschledande 25-års livstidsgaranti garanterar Trina sina varors hållbarhet. Några funktioner i Trina Vertex 390w nämns nedan:

 • Producerar upp till 405 W, 21,1% modulprestanda med högfrekvent sammankopplingsteknik
 • Multi-busbar-teknik för mer tillförlitlig ljusfångst, lägre seriestabilitet, förbättrad strömuppsamling.
 • Bra prestanda för svagt ljus (IAM) med cellmetod och modulelementoptimering
 • Uppfunnet för anpassningsförmåga med vanliga växelriktare, optimerare och monteringsoperationer
 • Idealisk storlek och låg vikt för enkel inställning. Optimerad flyttkostnad
 • Minskar anslutningskostnaden med högre hållfasthet och prestanda
 • Justerbara monteringslösningar för driftsättning
 • 15 års produktgaranti
 • 25 års linjär prestandagaranti med låg degeneration
 • Produktionsprestanda upp till 6000 Pa snöbelastning och 4000 Pa vindlast

Longi 360W

Tillverkad i Kina av LONGi. LONGi har producerat solceller sedan 2007 och är världsledande inom detta område. LR6-serien är en 60-cell monokristallin modul med utmärkt elektrisk och strukturell prestanda. Dessa moduler inkluderar svarta 40 mm-ramar med svarta baksidor, MC4-kontakter och -0 / + 5W-sortering och MC4-kontakter. Med en total tillgång på 5,23 miljarder dollar har LONGi fokuserat på MONO i 18 år och är världens största producent av monokristallina kisel wafers (2017). År 2020 planerar den att ge 45 GW potential för monokristallin waferutgång.

Några av LONGi funktioner nämns nedan:

 • Enkel installation och hög anpassningsförmåga.
 • Hög modulprestanda (upp till 19,5%)
 • Långsammare kraftförstöring tillåts av LÅG LID Mono PERC teknik: ett första år mindre än 2% och endast år 2 till 25 -0,55%
 • Bättre effektutbyte med bästa låga strålningsprestanda och temperaturkoefficient
 • Solid PID-uthållighet garanterad genom optimering av solcellsprocesser och noggrann moduluppsamling
 • LONGi 360W solpanel har en minskad resistiv förlust med en lägre prestanda
 • Minskad hot spot-risk med optimerad elektrisk design och lägre arbetsström. 

Suntech 360W & 430W

Suntech, en känd solcellstillverkare i världen, grundades 2001 och har varit dedikerad till FoU och tillverkning av kristallina kiselsolceller och -moduler under de senaste 20 åren. Företagets distributionsområde sträcker sig över mer än 100 länder och regioner över hela världen. Den totala genomsnittliga exporten översteg 24GW. Suntech 360W & 430w ingår Härdat glas medsvart anodiserad aluminiumlegeringsram och svart bakplåt. Halvcellstekniken gör det möjligt för modulen att ge mer kraft samtidigt som enhetskostnaderna minskas.

Några av Suntechs funktioner nämns nedan:

 • Relaterat till 158,75 mm-modulen kan uteffekten förbättras 25W-30W
 • Mer ökad kraftproduktion i svag ljusform, som dis, disig och morgon
 • Modul godkänd för att motstå statisk testbelastning på framsidan (5400 Pascal) och statiska testbelastningar på baksidan (3800 Pascal).
 • Överlägsen cellteknik och adekvata element leder till hög stabilitet för PID • Systemutmatning maximerad genom minskad felpassning slutar upp till 2% med moduler sorterade och förpackade efter strömstyrka
 • Garanterade kvalitetsguider för bättre hållbarhet även i en hög atmosfär som en öken, gård och kust
 • Modulprestanda upp till 20,6% hanteras genom överlägsen cellteknik och produktionsprocess
 • Upp till 2% strömförlust som påverkas av den aktuella felparningen kan minskas med den nuvarande sorteringsmetoden för att maximera systemets kraftproduktion
 • Lägre arbetstemperatur och temperaturkoefficient förbättrar kraftproduktionen
 • Hög kraft, jämfört med andra solpaneler av motsvarande storlek
 • Bra val för en solpanel för villa
 • Suntech solpanel har 12 års produktgaranti
 • Utmärkt svagljusprestanda, Mer effekt i svagt ljus, som dis, molnigt och morgon
 • Utökade vind- och snöbelastningstester solpaneler certifierade för att motstå extrema vindar (3800 Pascal) och snölaster (5400 Pascal)
 • Hög PID-resistent, avancerad solcellsteknik och bra material leder till hög motståndskraft mot PID
 • Effekten maximeras genom att minska förlusterna mellan cellernas kvalitet leder till bättre hållbarhet även i tuffa miljöer.

LG NeON2 355W

LG Solar ger dig möjlighet att fatta dina egna beslut. Om du vill utöka ditt nuvarande system eller öka din solproduktion. LG: s bästsäljande solmodul är NeON® 2. NeON® 2 är en av de mest effektiva och flexibla modulerna på marknaden. LG NeON® 2 Black solmodul, med sin svarta anodiserade ram och svart baksida, skapades med bättre estetik i åtanke. Det verkar nu svart även på avstånd tack vare användningen av tunnare kablar. Dess snygga arkitektur kommer att komplettera utseendet på ditt hem och kan till och med förbättra dess värde. LG NeON® 2 Black förstärkta ramstruktur tål en frontbelastning på upp till 6000 Pa (representerar typisk snöhöjd på mer än 1,8 meter) och en bakre belastning på upp till 5400 Pa (representerar en vindhastighet på upp till 93 m / s. För att förbättra effekt och tillförlitlighet ersätter CELLO-teknik tre samlingsskenor med 12 tunna ledningar. LGs försök att förbättra konsumenttillfredsställelse utanför produktiviteten visas av NeON® 2 Svart. Den har längre garanti, är tåligare och fungerar bra under verkliga miljöer, estetisk design lämplig för tak.

Hyundai 395W

Hyundai Heavy Industries Group, ett företag i Fortune 500, grundades 1972 och är ett av de mest betrodda namnen på tungindustrimarknaden. Hyundai Heavy Industries, som världsledare och innovatör, har åtagit sig att utvecklas och investera kraftigt i området ren energi för att skapa en framtida tillväxtmotor. Hyundai Energy Solutions, en central energiföretagsenhet inom HHI, är mycket stolta över att leverera högkvalitativa PV-varor runt om i världen. Hyundai 390w solpaneler består av flera solceller bundna av metallskenor. Traditionella solmoduler har hål över solcellerna och samlingsskenor delas vanligtvis över cellerna för att ansluta dem. Denna solmodul består av lager av solceller som är i kontakt med varandra och är elektriskt bundna med ett elektriskt ledande lim (ECA). Metallskenor används inte längre. Hyundai är en av få solpaneler som inte tillverkas i Kina utan istället i Korea.

Några av Hyundai funktioner nämns nedan:

 • Hyundai 390w-teknik ger ultrahög prestanda med bättre produktion vid låg bestrålning.
 • Maximerar installationsförmågan i begränsat utrymme.
 • Både LID och PID elimineras strikt för att säkerställa högre exakt avkastning genom en fortsättning.
 • Härdad spridning och förstärkt ramkonstruktion motstår svåra väderförhållanden som oätlig snö och stark vind.
 • Ett globalt varumärke med stark ekonomisk styrka ger en pålitlig 20-årsgaranti.
 • Flera tester under stränga miljökrav som ammoniak och saltdimma deklareras.
 • 20 års produktgaranti
 • 25 års prestationsgaranti

JA 365W

JA Solar Holdings Co. Ltd., med huvudkontor i Shanghai, Kina, är en ledande global producent av högpresterande solcelleanordningar. Sedan 2010 har företaget blivit världens ledande celltillverkare och har förstärkt sin roll som en solcellstillverkare. JA Solar ägnar sig åt att leverera moduler med oöverträffad konverteringsprestanda, avkastningseffektivitet och tillförlitlighet, vilket gör att kunderna kan dra största möjliga ut av sina solprojekt. Alla JA Solar-moduler har 10 års tillverkargaranti på produkter och hållbarhet och 25 års linjär produktionsgaranti. De använder också PID-fria delar. JA Solar levererar högkvalitativa varor med effektivitet över genomsnittet till ett enastående förhållande mellan pris och prestanda till sina konsumenter.

 • PID-trotsande och befriad från snigelspår
 • Förbättrad modulstabilitet för att minska mikrosprickor
 • Förbättrat skydd av brandklass A
 • Lämplig för svåra förhållanden, till exempel kuster, ödemarker och bassänger
 • 3% ~ 15% mer kraftproduktion
 • inramad design, enkel transport och montering
 • Utmärkt låg bestrålningsproduktion
 • Enastående temperaturberoende prestanda
 • 12 års produktgaranti
 • 30-års garanti för linjär effekt

Solitek 360W glas-glas

Producerad i Europa. SoliTeks dubbla glas bifacial 360Wp-modul med svart ram. 30 års produktgaranti och 30 års effektivitet på 87% full svart design och bifacialceller kan monteras i lägen. Cradle2cradle certifierad. Vikt – 24 kg.

SoliTek är en modulfabrik i Litauen. SOLID Bifacial / Blackstar-modulerna är utformade för att prioritera livstid, tillförlitlighet och långsiktiga besparingar. Kvalitetspaneler är certifierade av TUV Nord. Brett sortiment – vi producerar 5 olika produkter från standardmoduler (glas / folie) till bifacialmoduler av glasglas och de uppfyller alla krav på kvalitet och högsta möjliga ekologiska kriterier för EU-tillverkade solmoduler. SOLID Bifacial / Blackstar-moduler är säkra, brandklass A, starka, vackra och långvariga.

Vi introducerar vårt nya flaggskepp BLACKSTAR solpanel, som kommer att tillfredsställa även den mest förfinade och krävande kunden. BLACKSTAR är en del av SOLID-glaspanelserien. Kärnan i denna innovativa produkt ligger tre huvudelement:
Bifaciala monokristallina solceller
Premium härdat glas
Felfri industriell design
BLACKSTAR är annorlunda på grund av exceptionell industriell design. Ja, och solcellerna absorberar också ljuset från baksidan.
BLACKSTAR paneler är konstruerade för även tuffaste kalla, heta, blåsiga och salta miljöer, de är 100% brandsäkra (klass A) och helt återvinningsbara. Vi har testat och utvalt alla våra leverantörer av delar och material. För även den starkaste kedjan är bara lika stark som den svagaste länken.

Denim 400W

När du väljer DENIM väljer du säkerhet. DENIM solpaneler garanterar en lång livslängd, utmärkta garantier och användarvänlighet i kombination med optimal prestanda under hela produktens livslängd

EXTENSIVT TESTAD
Förutom standardtesterna testas även DENIM-paneler med avseende på brandmotstånd och PID-effekt.

NEDERLÄNDERNA
För garantier, service och kommunikation och rådgivning kan du kontakta Solarclarity i Nederländerna.

Phono 400W

Phono Solar är en världsledande tillverkare av högpresterande solcellsprodukter. Det är anslutet till SUMEC Group, ett dotterbolag till Fortune 500-företaget, China National Machinery Industry Corporation Ltd (Sinomach). Baserat på teknisk innovation och produktinnovation har Phono Solar åtagit sig att förse våra kunder med rena energilösningar med en enda stopp, med grossistförsörjning, hantering, distribution och lagring. Vi strävar efter att tillämpa avancerade forskningsframsteg för att utveckla vår tillverkning och våra tjänster, ständigt förbättra konstruktionen och kvaliteten på våra solcellssystem, kraftverk och intelligenta mikronätsystem. Eftersom vi är en konkurrenskraftig global partner inom fältet satsar vi på att skapa ekonomiska, sociala och ekologiska värden för våra investerare och kunder.