Ikea solstråle vs Svea solar – hur skiljer sig de större aktörerna mot de mindre?   

Solceller Bloggkategori
By Max
alternative gbb43dd5a4 1920

Idag är det väldigt populärt att använda sig av solenergi för att tillgodose behovet av energiförbrukning. Det gäller såväl i privata hushåll som inom företag och större industrier. Det vanligaste valet av solenergi är solceller och solpaneler. Det solcellsföretag som främst förekommer bland miljömedvetna hushåll och företag i Sverige är Svea Solar – dessa är störst i hela landet och är även ett av de mest omtalade alternativen när det kommer till installation av solceller.

Ett annat stort företag som blivit en mycket populär aktör bland de som vill installera solceller är IKEA. Sen IKEA valde att gå ihop med Svea Solar för att ta fram prisvärda, hållbara och tillgängliga solceller har företaget vuxit sig ännu större. Trots att det finns flera kvalitativa solcellsinstallatörer av mindre storlek anses de större aktörerna som absolut bäst! Detta är något som Svea Solar omdöme och IKEA solstråle omdöme talar för i stort.

Stor aktör vs mindre aktör – är den större aktören alltid bättre?

Idag finns det många undersökningar online som tyder på att allt fler väljer de större aktörerna, så som Svea Solar, då man vill installera solceller. Den främsta anledningen till det är att det är just dessa större aktörer som både syns mest och tar mest plats på marknaden. Ju fler nöjda kunder desto större blir spridningen bland de som eftersöker produkten som erbjuds.

Ju större företag desto större kundbas, och med många väl genomförda arbeten kommer en stor kundbas innebära många goda Svea solar omdömen. Det bidrar i sin tur till att företaget i fråga blir rekommenderat till ännu fler potentiella kunder som i sin tur väljer att installera deras solceller – företaget växer då än mer och att deras produkter blir än mer populära.

Nöjda kunder håller sig gärna till samma aktör

Något som man också väldigt tydligt kan se är att en kund som sen tidigare varit väldigt nöjd med ett företag, dess tjänster och produkter i många fall håller sig till samma företag även för framtida köp och investeringar. Det även när det kommer till köp och investeringar som inte hör till företags ursprungliga segment eller nisch.

Ett sådant exempel är IKEA, som har breddat sitt sortiment och gått från att främst erbjuda inredning och möbler till att idag även erbjuda solceller och solcellsinstallation – IKEA solstråle.

Att denna breddning inom företaget blivit ett så pass lyckat koncept – och att många valt Ikeas solceller trots att de i grund och botten inte är en solcellsinstallatör – beror på att de sen länge varit ett av de absolut största, mest välkända och lönsamma företagen på den svenska marknaden. Det är av flera anledningar mångas förstaval när det kommer till köp av möbler och prylar till hemmet.

Det framförallt för att det är billigt, hyfsat kvalitativt och lättillgängligt, och att de erbjuder det mesta för hemmets inre inom alla olika kategorier. Att shoppa det man behöver till hemmet görs enkelt och smidigt på IKEA till ett bra pris, vilket har lett till att de har många nöjda och återkommande kunder. Det återspeglas tydligt när de nu erbjuder solceller.

Svea Solar och IKEA solstråle – de mest populära alternativen av solceller

Svea Solar och IKEA solstråle är utan tvekan två av de mest populära alternativen av solceller. Dessa två väldigt stora aktörer har med andra ord lyckats med sitt koncept och fortsätter idag att växa på marknaden, där de både breddar sina sortiment och sina kundbaser.

Här är både Svea solar och IKEA solstråle tydliga exempel på att en större aktör har mycket att vinna på att vara just stor och välkänd. Många vet redan vad företaget har att erbjuda och vad man kan förvänta sig, och är mycket nöjda med det, vilket gör att valet om att fortsätta vara en återkommande kund även inom nya segment är självklart.

Samma solcellsinstallatör

En intressant aspekt i detta är att Svea Solar och IKEA har samma solcellsinstallatör, det vill säga Svea solar. Att Ikea idag kan erbjuda ett utbud av solceller, och att denna lansering givit så pass lyckosamma resultat, har de till mångt och mycket deras installatör Svea Solar och det gemensamma samarbetet att tacka för.

Tack vare att installatören redan sedan tidigare har riktigt goda omdömen, många kunder och anses vara en pålitlig aktör när det kommer till solceller har många valt att installera just Ikea solstråle.

Man skulle kunna säga att denna produkt erbjuder det bästa av två världar; kvalitativa solceller med proffsig installation hos ett lättillgängligt, prisvärt och sen tidigare mycket välkänt och omtyckt svenskt företag.

IKEA solstråle omdöme vs Svea solar omdöme

Något som dock förvånade oss rätt rejält var att IKEA solstråle omdöme och Svea solar omdöme talar för två helt olika saker. Det vill säga, de omdömen som finns att hitta online om solcellerna från IKEA talar starkt för att många är mycket nöjda med både produkt och installation och att det av flera anledningar är ett av de bästa alternativen på marknaden.

Ser man istället till de omdömen som Svea Solar fått överlag finns är omdömena väldigt mycket mer varierande. Detta alltså trots att Svea Solar är den installatör som ligger bakom både tillverkning och installation av Ikea solstråle, som nästan enbart fått positiva recensioner.

Hur kan det komma sig att deras omdömen skiljer sig så pass mycket trots att det är samma solcellsinstallatör?

Svea solar omdöme – Sveriges största solcellsinstallatör

Som Sveriges största installatör av solceller finns det mycket som talar för att Svea Solar är en mycket erfaren, kunnig och pålitlig aktör att vända sig till då man själv vill installera solceller. Detta lever företaget också upp till, och det inte bara när det kommer till deras produktsortiment utan det även när det kommer till deras installationer och service.

Med Svea Solar blir det enkelt att köpa solpaneler och att byta till grön energi. Med över 10 000 genomförda installationer kan du känna dig trygg med att SveaSolar och deras experter hjälper dig med allt du behöver från start till slut. Oavsett frågor och funderingar finns de vid din sida under alla steg på vägen.

Experterna på SveaSolar ser till att du får bästa möjliga Solar-system, helt skräddarsytt efter dina personliga energibehov. De ger ett seriöst intryck redan från första stund, och arbetar sen så snabbt som möjligt tills arbetet är slutfört. Detta är något som många kunder talar för, att responsen var snabb och att installationen slutfördes som utlovat.

 • Svensk solcellsinstallatör
 • Erfarna och kunniga
 • Brett produktsortiment för alla behov
 • Enkelt att byta till grön energi
 • Över 10000 genomföra installationer
 • Skräddarsytt solarsystem

Negativa recensioner om kundsupport och svarstider

Trots att majoriteten av kunderna som valt Svea Solar vid installation av solceller givit positiva recensioner och mycket goda omdömen är det även en stor skara kunder som givit negativa omdömen om Svea solar, deras produkter och installation. Det framförallt när det kommer till företagets kundservice och bemötande.

Många av dessa negativa recensioner talar för att supporten haft väldigt långa svarstider och att många försökt få kontakt med företaget utan framgång. Detta har bidragit till att majoriteten av dessa missnöjda kunder anser att företaget är mycket oseriöst och opålitligt, bland annat på grund av felanmälningar som inte besvarats, oavklarade projekt, osv.

IKEA solstråle omdöme – ett förmånligt sätt att producera egen förnybar el

Till skillnad från de varierande omdömen som finns att läsa om Svea Solar har Ikea solstråle solceller fått övervägande goda betyg. Det inte minst när det kommer till solcellernas styrka och effektivitet, där de i många tester och undersökningar klassats som de bästa. De erbjuder allt fler att både tänka och leva mer hållbart, utan att det blir krångligt eller dyrt.

Ikeas solstråle solceller verkar producera väldigt mycket energi i förhållande till andra välkända alternativ från både större och mindre aktörer. Detta trots att de både är mycket prisvärda och lättillgängliga. Att Sverigefavoriten IKEA valt att göra en satsning för miljön verkar vara mycket populärt bland deras kunder, som fortsatt väljer dem.

Något som de också fått mycket beröm för är att deras solceller är enkla och smidiga att hantera oavsett tidigare kunskap och erfarenhet. Hur alla steg i projektet ska genomföras och gå till kan du få svar på från deras steg- för- steg videos och tydliga bilder, som gör att det inte är svårt för någon att bygga sin egen solsystemspanel.

Du är alltså inte beroende av att få svar från kundsupporten, utan allt finns som vanligt väldigt lättillgängligt. Samtidigt vill de erbjuda alla sina kunder att leva hållbart på ett billigt sätt, som främjar både det egna hushållet och miljön. Detta har de verkligen lyckats med tack vare den öppna och ärliga kommunikation IKEA har med sina kunder.

 • Effektiva och starka solceller
 • Gör det enkelt och billigt att leva hållbart
 • Solceller som är smidiga att hantera
 • Lättillgänglig information
 • Öppen och ärlig kommunikation med kunderna

Svea solar som står för solceller och installation

I och med de varierande betyg som Svea solar fått överlag är det tydligt att IKEA gjort ett mycket bra jobb när det kommer till att förvalta produkterna och sköta samtliga steg i processen på ett önskvärt sätt. De har en mer öppen och ärlig kommunikation med sina kunder, de vet vad kunderna förväntar sig och de ser till att gemeneman blir nöjd.

Skarmavbild 2022 12 26 kl. 11.43.32

IKEA solstråle vs Svea Solar

Trots att Svea solar är den solcellsinstallatör som ligger till grund för IKEA solstråle solceller är recensionerna om Ikeas solceller betydligt mycket bättre än recensionerna som Svea solar fått. En stor anledning till detta är att många varit missnöjda med kundsupport och hantering hos Svea solar, vilket såklart påverkar både upplevelse och resultat.

En annan viktig aspekt i detta är att då man ska välja solceller och solcellsinstallatör ofta går efter hur mycket el per installerad kilowatt solcellerna producerar. Detta då man med denna mätning kan få ett svar på hur mycket de genererar i förhållande till priset. Här har IKEAs solstråle solceller listats högst i flera undersökningar och tester som gjorts online.

Dessa undersökningar och tester är mer avgörande idag än vad många tror när det kommer till vilket företag och vilka produkter en konsument vänder sig till i slutändan. Det i kombination med tidigare vetskap om och erfarenhet av ett företag.

Varför är IKEAs solceller populärast?  

Att IKEA rankats högt i många undersökningar och är väldigt välkända bland svenskarna överlag är det som med stor sannolikhet varit de främst avgörande anledningarna till att så många valt just IKEA solceller före Svea Solar. Det trots att även Svea solar rankats högt i liknande undersökningar, och att det faktiskt är Svea solar som står för installation.

En annan anledning till att just IKEAs solceller blivit så pass populära bland den svenska befolkningen är också för att IKEA överlag är välkända för deras prisvärdhet. Detta antar man då även gäller för deras solceller, som marknadsförs som mycket billigare än andra alternativ samtidigt som de ska vara mer effektiva. De tillgodoser behovet hos fler utan att priserna påverkas. Samtidigt är kravet på kvalité hög.

Vad dock många inte tänker på, eller jämför i dessa undersökningar som gjorts, är att Svea Solar erbjuder betydligt billigare paket med solpaneler än vad IKEA gör. Det framförallt om man börjar se till det pris man faktiskt får betala för en viss mängd kWh, och inte bara vad själva solcellerna eller installationen i sig kostar.