batteri för solceller med checkwatt

Stödtjänster med batterier, solceller och checkwatt

Systemet kan byggas ut med fler solceller och batterier nästa år då ni fått ny grön teknik från skatteverket.

God avkastning på stödtjänster med batteri och solceller

Att köpa ett batteri för att ladda med solel eller när priset är lågt har länge varit en dålig ekonomisk investering. Men sedan tidigt 2023 finns ett samarbete mellan Svenska Kraftnät och en aggregator (ex checkwatt som vi samarbetar med) som betalar bra med pengar till dig som batteriägare. Baserat på data från 2020-2022 skulle 10 kW batteri ha gett i snitt 3750 kr/mån. Även om det senaste tiden gett betydligt mer kan det vara en rimlig nivå att räkna med på längre sikt. Som vanligt vi inte garantera något för framtiden, det kan bli lägre för att fler ansluter sig eller högre för att elnätet blir mindre stabilt med ökad förnybar elproduktion.

Observera att grön teknik 50% inte medges om du har för avsikt att köpa batteri med Checkwatt eller annan motsvarande tjänst.

Vi rekommenderar primärt Checkwatt till dig som redan har batterier installerade.

checkwatt lönsamhet

Jämför batterier

Länge har hybridväxelriktare varit begränsade till 10kW. 2023 lanseras de första större växelriktarna med större batterier (Growatt) och 2024 lanseras det fler. Även om många klarar sig på 10kW så kan det vara värt att kunna uppgradera till fler solceller eller batterier utan att behöva köpa en till växelriktare.

Observera att priserna är efter grön teknik och att syftet med investeringen i batterier ska vara att ladda batterierna med solel på dagen och konsumera den på kvällen.

Pixii är det ända batteriet som klarar FFR. Alltså ytterligare en stödtjänst utöver den vanliga FCR. Batteriet kan installeras utomhus eller inomhus då det har inbyggt element.

Flera av batterierna är säkert bra. Men vi har valt att bli duktiga på Growatt, Sigenstore och Pixii. (sen har vi en gammal kärlek för Huawei och Sungrow som kanske kommer åter)

jämför batterier solceller checkwatt

Läs mer

simon rygg sol 1 1

Vi tar full ansvar hela vägen

Undersöker förutsättningarna, rekommenderar rätt lösning, installerar, driftsätter och supportrar. Vi är det trygga valet.

Vad sägs om oss?

David Rinnan

1516245739031

Jag bor i tyresö och fick en tesla laddbox installerad till ett bra pris, på kort tid och av en mycket professionell elektriker! kan helt klart rekommendera dessa. Plus för att dom teleporterade sig på plats! 🙂

Joao Pinto

unnamed 2

Jennifer installerade en laddbox hos oss blixtsnabbt trots att hon fick dra ny 3 fas el till laddstationen! Så snyggt gjort med osynliga kablar. Wow sådan elektriker vill man vara polare med 👍

pattern left 1 1

Pixii

Vi gillar batterier. Men vi älskar Pixii. Lite dyrare, lite mer nordiskt och ger dig lite mer pengar varje månad idag samtidigt som det är mer förberett för framtiden då det bygger på ett stort och väl beprövat batteri. Läs mer om Pixii Home

Järfälla Energi kallhäll

Det krävs nästan inget för att ha ett batteri

Batteri och solceller för 129 000 kr Paket för dig som inte har solceller idag eller som vill utöka med fler solpaneler. 8 st solpaneler, 20 kWh batteri installerat och klart, 129 000 kr
Batteri, 99 000 kr Till dig som redan har solceller så kompletterar du bara med batteri med tillhörande växelriktare. 20 kWh batteri med växelriktare installerat och klart.
Mycket solceller, litet batteri, 249 000 kr 50 st 430W solpaneler med 5kWh batteri. Om eller när du vill kan du utöka med mer batteri, men förslagsvis väntar ni på ny grön teknik.

Ovan priser är efter grön teknik och förutsätter att två personer i hushållet är berättigade grön teknik. Och Grön teknik på batterier gäller alltså för de som har för avsikt att öka sin egenkonsumption av solel. Primärt syfte får inte vara att låna ut batteriet till Checkwatt. Det är du som kund som tar ansvar för att ert hushåll och den investeringen som görs är berättigad grön teknik. Vi hjälper bara till med ansökan och reglerar det ekonomiskt med skatteverket förutsatt att allt blir godkänt.

Gratis rådgivning!

Vi tycker förnybar energi är roligt, det gör att vi blir ganska duktiga på det, kontakta oss gärna för en intressant diskussion

Kontakta oss

Bli uppringd om batteri och stödtjänster

Vi ringer dig från 08-275747 inom två arbetsdagar